Sista hjälpen – ett utbildningsinitiativ!

Under 2020 arrangerat Österlenprojektet teamet en mycket uppskattad heldagskurs i Sista Hjälpen med Dr. Georg Bollig, professor vid Southern University of Denmark och grundaren av konceptet. 20 personer från olika yrkesgrupper och olika delar av Sverige kom för att lära sig bli instruktörer i Sista Hjälpen. Syftet med träningen är att stärka kunskapen om sorg och döden och hur man kan stödja svårt sjuka medmänniskor. Detta innefattar inte bara medicinsk behandling utan också andligt och praktiskt stöd. Träningen blir ett viktigt tillägg till våra pågående aktiviteter inom ramen för “compassionate communities”. Vi ser mycket fram emot att få fortsätta förvalta och sprida Dr. Bollig’s koncept som den enda leverantören av träning i Sista Hjälpen i Sverige!

 

Läs vidare om forskning om sista hjälpen: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6473377/

Lämna ett svar