Engagemang

Vi tror på vikten av att främja ett stödjande samhälle kring döende patienter och deras närstående. Detta betyder att vi ökar kunskapen kring döden, sjukdom och sorg – samt att vi ökar medvetenheten om vad det finns för resurser och hjälp. 

På Österlenprojektets hemsida hittar du information om aktuella evenemang i Simrishamns Kommun som handlar om sociala aspekter av åldrande, sjukdom, döden, och sorg. Här finns ett nätverk bestående av alla organisationer, grupper, och institutioner som bidrar till ett mer stödjande samhälle. Där hittar du också våra nätverksträffar och kaféer där alla medborgare får möjlighet att engagera sig, bidra, och diskutera det som är viktigt i livets slut.

Snart kommer fler digitala tjänster och information om det som rör livets slut.

Nuvarande samarbetspartners i samhällsengagemang

Convenium Österlen

Stiftelsen Hospice Österlen

Simrishamns Kommun

SPF Simrishamn

Svenska Kyrkan

Mittemellan


Tidigare evenemang

Anmäl dig!

Kickoff_affisch_webbsida

 

VADARDODEN

 

dodskafe_webb-02

Välkommen till vårt dödskafé. Här pratar vi om ämnen som ofta undviks: döden, sjukdom, och sorg. Under kaféet får du möjlighet att fritt utforska och diskutera dessa ämnen med andra människor i lugn och ro. Det finns inga regler; bara lyssna på varandra, och respektera andras perspektiv. Men kaféet är inte en plats för sorgearbete utan för att samtala. Vi bjuder på kaffe, te och hembakad tårta. Kaféet öppnas av Dag Lundberg, ordförande i Stiftelsen Hospice Österlen, som talar om det sista andetaget lika viktigt som det första.