Engagemang

Vi tror på vikten av att främja ett stödjande samhälle kring döende patienter och deras familjer samt att lindra sociala problem som ensamhet, försummelse och isolering i slutet av livet. Till detta syfte omfattar vi en folkhälsa perspektiv inom palliativ vård. Detta inkluderas engagemang, media, och samarbete med civil organisationer.

Aktuellt

VADARDODEN

Öppet för alla! Värmt välkomna.

Kontakt:

Jamie Woodworth, jamie.woodworth@med.lu.se

 

Tidigare evenemang

dodskafe_webb-02

Välkommen till vårt dödskafé. Här pratar vi om ämnen som ofta undviks: döden, sjukdom, och sorg. Under kaféet får du möjlighet att fritt utforska och diskutera dessa ämnen med andra människor i lugn och ro. Det finns inga regler; bara lyssna på varandra, och respektera andras perspektiv. Men kaféet är inte en plats för sorgearbete utan för att samtala. Vi bjuder på kaffe, te och hembakad tårta. Kaféet öppnas av Dag Lundberg, ordförande i Stiftelsen Hospice Österlen, som talar om det sista andetaget lika viktigt som det första.

Dödskaféet är ett samarbete mellan Stiftelsen Hospice Österlen, Österlenprojektet, Dödsviktiga Frågor och Palliativt Utvecklingscentrum.

Du kan läsa mer om kaféet i vår blogg.