Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nätverksträff: Hur ser ett stödjande samhälle ut?

september 25, 2019 @ 1:00 e m - 3:30 e m

Gratis

Mötet är öppet för alla. Vi bjuder på fika. 

 

Vad handlar eftermiddagen om? 

Välkommen till Österlenprojektets första nätverksträff under hösten. Vi tänkte diskutera resultatet från vårt “World Café” (världskafé) som ägde rum på vår kickoff på den 30:e augusti. Temat för kaféet var: “I den bästa av världar, hur ser ett stödjande samhälle ut i Simrishamns kommun?’”. Även om du inte var med denna dagen är du välkommen att delta – diskussionen handlar vad samhället kan göra för att lindra ensamhet och social isolering hos medborgare i hög ålder, med svår sjukdom eller sorg. Under  World Café-samtalen kom det fram många bra iddér om vad som behövs för ett bättre stöd i Simrishamns kommun för medborgarna. 

 

En kort sammanfattning av gruppdiskussionerna:

  1. Att vara ‘compassionate’ betyder att man talar enkelt och begripligt. Det betyder att man lyssnar aktivt på den sjuka och känner sig villig för ha ett stödjande  samtal.
  2. Vi undviker att prata om döden, sjukdom och sorg för att vi är rädda och är inte beredda att diskutera det. Därför vi vågar inte att involvera oss.
  3. Det finns tre saker som kan göra stor skillnad i vårt samhälle: att utbilda allmänheten om döendet, döden och sorg, att skapa flera mötesplatser där folk kan knyta kontakter och våga prata om livets slut, och att skapa en hemsida som samlar ihop relevant information om aktuella evenemang och resurser/tjänster i hela samhället. 

 

Idéen för vår nätverksträff är att diskutera och planera en handlingsplan som svar på dessa idéer och synpunkter. Ni som medborgare i Simrishamns kommun är mycket välkomna att komma och bidra med era perspektiv, erfarenheter och kompetens. Ni är alla också välkomna för att bara lyssna,  ta en kopp kaffe och träffa andra människor som är intresserade av ämnet.

 

Hur ser eftermiddagen ut?

13:00 – Introduktion av deltagare och konceptet

13:20 – Gruppdiskussioner av resultat från World Café-samtalen 

13:50 – Kaffepaus

14:10 – Hela gruppen samlas för att prata om idéer och planering för höstens “handlingsplan” och idéer för nästa nätverksträff

15:00 – Avslutning

 

Vill du veta mer om Österlenprojektet och våra nätverksträffar?

Kontakta gärna Jamie: jamie.woodworth@med.lu.se

 

 

Detaljer

Datum:
september 25, 2019
Tid:
1:00 e m - 3:30 e m
Kostnad:
Gratis

Arrangör

Österlenprojektet

Plats

österlens museum
Storgatan 24
Simrishamn, 27231 Sverige
+ Google Map

Lämna ett svar